Vill du vara med och skapa en musikalisk interaktiv teater – ett “spex”?

Jaa! :D Sök Kårspexet!

Kårspexet är en ideell teaterförening knuten till KTH i Stockholm med drygt 80 medlemmar. Här blandar vi alla KTHs sektioner, tillsammans med spexintresserade utifrån. Mer information om Kårspexet kan du läsa här.

Läs mer om vad föreningens olika grupper gör nedan, och spana in vår instagram för att se hur vi jobbar bakom kulisserna.

 

Årets produktion är redan igång, men för att ansöka sent fyller du i detta formulär.

Vi ses!

───

Directionen

Ledningsgruppen för hela organisationen. Oftast bestående av minst 3 personer; Directeur, Producent och Ekonomi-chef. Vill du styra hela skeppet med en gemensam vision, se till att det navigerar i spex-djungeln och hjälpa till med allt från ekonomiska till konstnärliga frågor - då är directionen gruppen för dig.

Manus

Vill du vara med och skriva fantastisk humor, skämt som aldrig får skratten att tystna och älskar att djupdyka ner i en historia med flitiga fingrar? Då är manus gruppen för dig. 

Orkestern

Orkestern står för all musik som spelas spexföreställningen och består ofta av en storbandssättning med stråk, blås och komp. Orkestern brukar vara runt 15-20 personer och leds av en Orkesterchef och en Maestro. Om du vill spela ihop med andra grymma musiker till nyskrivna arr som är anpassade efter vilka som är med i gruppen - då är orkester gruppen för dig.

Tekniken

Tekniken bygger all dekor och rekvisita till föreställningen. Vill du förvandla scenen till en annan värld, en värld som som är designad och konstruerad av dig och din grupp - då är tekniken gruppen för dig.

Kostym, Mask och Peruk

Även kallat KMP. Älskar du att skissa, sminka eller sy? Hos KMP kan du göra en av dem, eller alla tre! Vill du vara med och utforma karaktärernas utseende, skapa illusioner och skapa teatermagi med blixtsnabba klädbyten - då är KMP gruppen för dig.

PR

PR är gruppen som får Kårspexet att synas utåt. De designar och skriver text till programmblad, affischer och hemsida. De gör också märken och tröjor, fotograferar, filmar, tar hand om spexets sociala media och kontaktar företag för att söka sponsorer. Eftersom gruppen har så många olika uppgifter består den ofta av personer med varierande intressen. Några brukar vara bra på att teckna och ritar roliga bilder till programbladet medan andra gillar foto och video eller står för att hitta på bra marknadsföringsidéer eller företagskontakt.

Qlubbmästeriet

Även kallat QM. QM ordnar fantastiska fester för spexet med god mat och oväntade teman! Om du är sugen på att stå i baren, laga mat och få alla omkring dig att bli glada - då är QM gruppen för dig.

Skådespelare

Vill du stå på scenen? Som skådespelare får du göra precis det! Den här gruppen är dom som kämpar för att visa upp allt det fantastiska som de andra grupperna skapat. Om du vill skådespela, dansa och sjunga - då är skådis gruppen för dig.

Scengruppsledningen

En grupp som syns ganska lite men märks mycket. Den här gruppen består oftast av Regissör, Sångchef, Scengruppschef och Koreograf. Det är deras jobb att coacha skådis till sina bästa jag i repsal och tillsammans blåsa liv i karaktärerna på scen. Om du vill vara med och förmedla en konstnärlig vision tillsammans med andra - då är scengruppsledningen gruppen för dig.