Efter ett århundrade där revolution, krig och statskupper avlöst varandra, kommer 1800-talet som en frisk sommarfläkt till Paris. Livet i societeten på den franska gräddan är ljuvligt, och för alla i giftasålder är Äktenskapsmarkanden vårt slagfält.

Désirée Clary spenderar antingen sina dagar med skvaller på torget, på litterär salong med sina två bästa väninnor Germaine de Staël och Juliette Récamier eller på heta dejter med kejsar Napoleon Bonaparte - och det börjar lukta förlovningsring! Men efter Pauline Bonapartes ödesdigra sommarbal står kära Dessan med sina känslomässiga mamelucker neddragna inför hela Paris toppskikt.

Då är det tur att en är barndomsvän med Jean Baptiste Bernadotte - fältmarskalk tillika blivande kung av Sverige. Och en nagel i Napoleons öga. Tillsammans med sina vänner och kungamakaren Carl-Otto Mörner själv, smider de en plan som ska få Napoleon att inse sina misstag. Kan de dessutom göra Jean Baptiste åtråvärd för en framtida svensk drottning?

Men innan sommarnatten är över och morgonen grytt ska avundsjuka, passion och tävlingsinstinkt alla bubbla till ytan när Amors pilar regnar ner över de franska trädgårdarna. Kan Desirées vänner få henne att inse vad som är bäst för henne innan det är försent? Och kommer Bernadottes hårda fasad stå i vägen för hans egen lycka? Och får Carl Otto någonsin spela kubb?

───── ⋆⋅☆⋅⋆ ─────

Se årets föreställningsschema här!